Strokovni posvet: PRILOŽNOSTI IN IZZIVI TRAJNOSTNEGA TURIZMA

 

Agencija GOLEA, Nova Gorica je  dne 11/9/2024 hibridno izvedla strokovni posvet z naslovom: PRILOŽNOSTI IN IZZIVI TRAJNOSTNEGA TURIZMA v sodelovanju s spodaj navedenimi akterji.

Na posvetu je bilo 25 udeležencev. Po uvodnem nagovoru smo se s strani Astrid Prašnikar seznanili z razvojem trajnostnih modelov poslovanja, h katerim se spodbuja turistične ponudnike. S strani Zveze potrošnikov Slovenije ( g. Okorn)je bila predstavljena zelena prihodnost s trajnostno mobilnostjo. Nadaljevali smo s trenutno aktualno problematiko podnebnih sprememb (Marta Stopar – GOLEA) in pa prilaganjem nanje. Pogledali smo si različne primere prilagajanja in kaj  pomenijo podnebne spremembe. Izpostavljeno je bilo, da je GOLEA član Regijske delovne skupine za prilagajanje podnebnim spremembam potrjene s strani Sveta regije.

Dotaknili smo se tudi učinkovite rabe energije pri turističnih ponudnikih ter pogledali potencialne finančne spodbude. Janez Melink (GOLEA) je predstavil tudi kontaktno točko Borze, ki se nahaja v prostorih GOLEA ter seznanil udeležence o aktualnih Borzenovih razpisih.

Po navedenem, je še Tomaž Lozej ( ENSVET) predstavil  svetovalno mrežo Ensvet in njihove trenutno aktualne spodbude za turistične ponudnike.

Po uspešnem zaključku strokovnega posveta smo z udeleženci še izmenjali mnenja in se malo podružili.

Comments are closed.