Udeležujemo se zadnjega TIMEPAC projektnega sestanka v Barceloni

Udeležujemo se zadnjega TIMEPAC projektnega sestanka v Barceloni, kjer največ pozornosti usmerjamo v dokončanje projektnih aktivnosti, kot je npr. izdelava Smernic za dvig energetskih izkaznic na nivoju EU skozi TIMEPAC Akademijo.

TIMEPAC Akademija je spletna platforma, namenjena pridobivanju digitalnih, okoljskih in podjetniških spretnosti, ki so ključne za gradnjo novih skoraj nič-energijskih stavb in izboljšanje učinkovitosti rabe energije v obstoječih stavbah.

Do Akademije lahko dostopate na naslednji povezavi: https://academy.timepac.eu/
Danes, 4. oktobra 2024, je v okviru projekta organizirana mednarodna konferenca »Innovating Energy Certification: Transforming Building Performance Assesment«, več o dogodku si lahko preberete tukaj.

V času trajanja projekta se je TIMEPAC projektna delovna skupina osredotočala na izboljšanje postopkov energetskega certificiranja in razvoj novega sklopa standardov, skladno s predlaganimi spremembami direktive EPBD.

Zasledovali smo glavni cilj projekta – prispevati k temu, da bodo energetske izkaznice postale učinkovitejše in bolj dinamične. To bomo dosegli z uporabo zanesljivejših podatkov, kot sta dejanska raba energije in energijska učinkovitost, ter z uporabo naprednejših orodij za izračun in simulacijskimi orodji, kot je informacijsko modeliranje stavb (angl. Building Information Modelling – BIM). Trenutne certifikate je mogoče izboljšati z vključitvijo kazalnika pripravljenosti na pametne sisteme (angl. Smart Readiness Indicator – SRI) ter kazalnikov trajnosti, kot so Level(s).

Vsa pridobljena znanja, smernice in izdelani dokumenti so oz. še bodo objavljeni na uradni spletni strani projekta.

 

Comments are closed.